Carving
Dekorativní vyřezávání ovoce a zeleniny
V měsíci říjnu 2016 se naši žáci v hotelové škole zúčastnili tradičního speciálního kurzu dekorativního vyřezávání melounů a větších druhů ovoce. Odborně techniku nazýváme carving – dekorativní vyřezávání čerstvého ovoce a zeleniny. Technika má kořeny až v Asii. Stále větší důraz se v dnešní době v gastronomii klade na estetiku. Vyřezávané ovoce a zelenina se tak často stává ozdobou nejednoho rautového stolu, ale může být i originálním a atraktivním dárkem pro toho, komu chcete udělat radost.
Jaké ovoce nebo zelenina se nejčastěji pro vyřezávání používají? Můžete využít jakoukoliv zeleninu nebo ovoce, ale nejčastěji se využívají právě melouny nebo dýně. Velice oblíbeným ovocem bývá jablíčko, avokádo nebo třeba papája. Ze zeleniny pak mrkev, červená řepa, kedlubny nebo třeba pórek.