Odborné kurzy

Odborné kurzy pro školní rok 2017/2018

Nabídku kurzů naleznete zde.

Barmanské kurzy

Tyto kurzy mají na naší škole již dlouholetou tradici a žáci se jich velmi rádi účastňují. Žáci jsou vysíláni na profesionální barmanské soutěže, kde uplatňují získané zkušenosti a zároveň musí velmi dobře obhájit znalost odborné anglické slovní zásoby. Kurzy se organizují se ve třech rovinách – základní barmanský kurz, specializační kurz a kurz zdobení nápojů. Velkých úspěchů dosahují žáci ve volném stylu v barmanství, kterému se rádi věnují ve svém volném čase.

Kurz pro sommeliery

Náplní kurzu je poznávání a servírování bílých, červených i šumivých vín, jejich charakteristika,zajímavosti a speciální dovednosti např. otvírání sektu mečem, seznámení s vinařským zákonem aj. Kurzy jsou organizované v úrovni “Sommelier Kadet” a “Sommelier Znalec”.

Euro – barmanský kurz

Je určen pro zájemce, kteří chtějí získat plnohodnotné teoretické znalosti, praktické dovednosti přímo za profesionálním barovým pultem
Účastníci se naučí samostatně míchat předepsané cocktaily pomocí moderních a klasických výrobních postupů v šejkru, tumbleru, mixeru, skla, pracovat v teamu za použití světových značek surovin, čerstvého ovoce při zdobení, bylinek, ovocných šťav a používání prvotřídního vybraného barového skla a pomůcek pro servis.

V teoretické části se naučí zbožíznalství, značky surovin, jejich výroba, rozdělení, použití, výrobní postupy a receptury cocktailů, barové sklo, led na baru, barový servis a další. KAŽDÝ ABSOLVENT kurzu obdrží respektovaný certifikát s mezinárodní platností.

Kurzy cukrářské výroby

Téma: Moderní rautové a restaurační moučníky

Kurz je třídenní a je zaměřen:
– na klasickou výrobu minidezertů podle cukrářských norem, cukrářskou terminologii a zásady výroby cukrářských výrobků
– ukázku profesních pomůcek, nové trendy při přípravě moučníků, zhotovení výrobků včetně slavnostního dortu moderními technologiemi,práce s výrobky firmy Fiala
– kulinářské doplňky moučníků, zásady aranžování na talířích a mísách, pečení moučníků ze směsí Vitana s odlehčenými náplněmi.
Škola organizuje pro zájemce z řad žáků HŠ každoročně dva třídenní kurzy/v lednu a v únoru/

Kurz “Kávová kultura našla své místo”

Nabídka unikátního projektu podporovaného výrobcem prvotřídní kávy lly, jeho záměrem je především šířit kulturu kvalitní kávy a její přípravy.
Účastník kurzu se dozví, jak se kávy mají správně připravovat, seznámí se s historií, pěstováním, zpracováním a novými trendy při podávání kávy/přípravu mléčné pěny, malování, zdobení – latte art/.
Kurzy jsou koncipované ve dvou úrovních:
– Základní kurz
– Kurz pro pokročilé.
Kurzy jsou jednodenní a termíny jsou vyhlášené vždy na začátku školního roku.

Spolupracujeme